CO-certificaat: Wel gecertificeerd, geen certificaat ontdek hoe

12 min leestijd
3107x gelezen
CO-certificaat: Wel gecertificeerd, geen certificaat ontdek hoe
Nieuws Aankoopadvies

Vanaf 1 april 2023 is een CO-certificaat verplicht voor monteurs en installatiebedrijven. Dit betekent dat monteurs en bedrijven met dit certificaat installatie, onderhoud en reparatie mogen uitvoeren aan gasverbrandingstoestellen. Bij Cvtotaal leveren we cv-ketels en bieden we onderhoud en installatie aan. Waarom heeft Cvtotaal geen CO-certificaat terwijl de installatie gecertificeerd is? We leggen dat graag uit in deze blog

Wat houdt CO-certificering in?

De CO-certificering valt onder de gasketelwet. Dit certificaat heeft als doel om incidenten met koolmonoxide te verminderen. Monteurs van deze bedrijven moeten een bewijs van vakmanschap hebben. Na de uitvoering van de werkzaamheden moeten de monteurs deze controleren en de resultaten vastleggen.

Voor welke werkzaamheden is een CO-certificering verplicht? 

Het CO-certificaat is verplicht voor bedrijven en monteurs die installatie, onderhoud, reparatie en vervanging uitvoeren aan gasverbrandingstoestellen. Dit kan een cv-ketel, gashaard, geiser, gaskachel en rookgasafvoer zijn. Dit betekent dat consumenten alleen gecertificeerde monteurs mogen inschakelen om bijvoorbeeld een cv-ketel te installeren. 

Waarom heeft Cvtotaal geen CO-certificering?

De CO-certificering is van toepassing op monteurs en installatiebedrijven die de werkzaamheden uitvoeren. Cvtotaal verkoopt wel gasverbrandingstoestellen en biedt onderhoud en installatie aan. Echter, voeren we deze werkzaamheden niet zelf uit. Wij verzorgen de prijsopgave, de informatieverstrekking, de materialen en de facturatie. We werken samen met externe monteurs uit verschillende regio's die CO-gecertificeerd zijn. Deze monteurs zijn voornamelijk zzp'ers en voeren de werkzaamheden voor ons uit. Onze externe monteurs van ons PRO team zijn gediplomeerd, wat garant staat voor geleverde kwaliteit.

Cvtotaal is gecertificeerd

Kortom, Cvtotaal kan dus geen CO-certificaat krijgen omdat het bedrijf zelf niet installeert. Al onze PRO-team monteurs zijn gecertificeerd en staan garant voor veilige installaties. We leveren kwaliteit en service van de lokale monteur met een scherpe prijs van onze webshop! Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag verder!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden over blogs, producten en nieuws van Cvtotaal? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Producten die aansluiten

Beste keus Cvtotaal
Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30 CW5
1.035,- 1.020,-
Intergas cpmfort touch wit
93,-
Best getest Consumentenbond
Intergas Xtreme 30 CW4
1.250,- 1.239,-
Intergas Xtreme 24 CW3
1.119,- 1.099,-
Best getest Consumentenbond
Intergas Xtreme 36 CW5 80/80
1.345,- 1.335,-

Subtotaal van uw bestelling

Bekijk winkelwagen